Tunhovdfjordens venner Rotating Header Image

Snø og kulde

Som meddelt har våre hjemmesider fått en oppgradering og et nytt utseende, og det skal nå — ifølge vår datakyndige rådgiver Sigrun Norhagen — være en smal sak for enhver å bidra med stoff. Vi oppfordrer altså alle til å legge inn kommentarer og finne fram passende bilder som  kan presenteres.

Første halvdel av februar gir gjerne streng kulde og mye snø ved fjorden. I mine snart 50 år ved Tunhovedfjordens bredder har jeg naturligvis opplevd mye av begge deler. 36 minusgrader er visst rekorden for mitt vedkommende, men slike rekorder skal man se på med en smule skepsis; mye beror på dagsformen til det termometeret man tyr til.

I fjor var snømengden riktig stor, men jeg gjorde ingen målinger, så jeg kan ikke oppgi antall centimeter. I begynnelsen av februar i 2008 lå det iallfall så mye snø på hyttetaket at jeg måtte stå en hel dag og skuffe den ned. Til slutt  kunne jeg spasere fra takskjegget ut i terrenget, og enda ved påsketider (påsken kom tidlig i fjor) måtte jeg grave fram vinduene, slik at man kunne se ut.

Jeg begynte å snakke om temperaturen, og jeg tror at rekorden på tunet miott er 36 minusgrader. I år — februar 2009 — forteller styrmedlem John Stordalen at han målte 29,9 grader.

FEV

Leave a Reply