Tunhovdfjordens venner Rotating Header Image

Om å etablere seg ved fjordkanten

Vi slo oss altså ned på fjordens vestside i 1961, og vi måtte selvsagt ha båt tilgjengelig.
Den tidligere eier av hytta, den gamle rallaren og anleggsmannen Martin Frydenberg, overlot oss en pram i tre. Men den var tung som et lokomotiv og nærmest umulig å løfte. Selv om Martin hadde ordnet en båtstø og heiseanordning.
Kort sagt: Vi måtte skaffe oss en mer moderne og framfor alt mer letthåndterlig farkost.

20211123_124040

Det endte med at jeg kjøpte en plastjolle, som jeg greide å frakte på biltaket fra Oslo. Dermed ble hyttelivet sterkere konsentrert om båtliv, og begge barna, Vetle og Guri, kunne trene mer systematisk som roere.

Og da brødrene Alf og Frank Hansen ble verdensmestere i dobbeltsculler i 1974, fulgte vi reportasjene i radio, sittende i den røde plastjolla. Begge – her mener jeg Vetle og Guri av Vinjefamilien – var innmeldt i Bærum roklubb og hadde klare ambisjoner. De ville bli gode roere! Og øvingsbanen lå foran dem!

Leave a Reply