Tunhovdfjordens venner Rotating Header Image

Rotur i Numedalslågen

Ved flere anledninger har vi her på Tunhovdfjordens venners blogg omtalt den brave vestlending Erik Nilsens planer om å frakte seg selv i robåt fra Pålsbufjorden, via Tunhovdfjorden og videre nedover dalen – så langt det går.

Vi i Tunhovdfjordens venner oppfatter dette tiltaket som en vennehandling, iallfall en oppmeksomhet, overfor fjorden, som i disse dager framtrer som vakrere enn noen gang. For at vennene kan samle seg langt fjordens bredder og ta bølgen når Nilsen ankommer, gjengir jeg et brev med de nyeste informasjoner om tiltaket. Se nedenfor. FEV

Nilsen skriver: Kjære rådgivere og moralske støttespillere. Nå er vår Nordlandsbåt plassert på tilhengeren som nå er utstyrt med kran som kan skrus fast på begge sider. Vognen har også «støttelabber» slik at vi ikke er helt avhengige av at alt ligger til rette for å seile båten rett inn på hengeren.

Vi må tette noen lekkasjer av litt meir alvorlig natur, og det KAN hende jeg må be Finn-Erik og/eller Nils Runar om å anbefale en kyndig trebåt-snekker som vet meir enn jeg om hvordan man tetter en båt med til dels vidåpne porer. Dette kom litt overraskende på oss, men min havnedirektør Arne sier at slikt må en regne med etter lang og tørr lagring, og det skal ikke være håpløs oppgåve.

Utetthetene er stort sett lokalisert, og jeg vil prøve å tette i morgon ettermiddag.

Så reiser vi herfra fredag i f eks ti-tida, med varebil og tilhenger, båt med mast, tofter og tiljer, bom og gaffel, storseil og fokk, ror og styrepinne, samt årer og tollepinner – en av dem må også skiftes, og det er en smal sak å fikse med en einekjepp frå vinteren 2009-2010 og en skarp kniv.

Studier av langtidsvarselet frå Yr.no for Tunhovd forteller om utrivelig vær laurdag 3. august. Kanskje vi da satser på lokal kultur og utprøving av om båten er tettere enn nå. Søndag har derimot ideelt vær for å seile Pålsbufjorden og Tunhovdfjorden. Det bør kunne  gå på hhv to og fire timer, med romslige marginer for problemer som måtte oppstå.

Det betyr at vi sjekker ut fra Tunhovd Familiecamping søndag morgon. Båten ligger formodentlig klar nær Dagali, og eg mener å ha et sted nær dammen i enden av Pålsbufjorden der ektefelle Jorunn kan «plukke meg opp» og bringe meg og båten over Pålsbudammen til ny sjøsetting i nordvestre ende av Tunhovdfjorden, slik at eg kan komme til Øygard-senteret ut på ettermiddag/kveld. Så sjekker vi inn nede på Noresjø Camping utpå søndagskvelden og vurderer neste etappe derfra.

Jeg kommer til å dobbeltsjekke detaljene i dette skrivet i morgen kveld når båten er et hakk eller to tettere, så jeg ikke må øse i takt med sekundviseren over høgfjellsfjordene.

Leave a Reply