Tunhovdfjordens venner Rotating Header Image

Ro-ferd i Numedalslågen

Som tidligere nevnt omgås Erik Torp Nilssen med spennende planer: Han vil ro fra Pålsbufjorden nedover Lågen – så lanmgt som mulig. Han har innlevert følgende situasjonsrapport fra foberedelsene:

God sommer, både til Finn Erik Vinje og til Nils Runar Sporan

Den viktigste reparasjonen av Nordlandsbåten er utført (tror jeg), og vi er snart kommet til juli. Min kone Jorunn og jeg var på en liten synfaring til Tunhovdfjorden og Pålsbufjorden 2. pinsedag, dagen da det for alvor begynte å bli flomproblem i flere vassdrag på Østlandet. (Joda, vi så at Hallingdalselva vokste seg stor 16. mai, da vi reiste østover, og vi hørte om stengte veger og jernbaner etter at vi kom fram til Hvaler, der vi skulle feire 17. mai.) Det var ikke akkurat innbydende strender som møtte oss ved de to store fjellvannene – det var LANGT ned til vassflata. Men naturen rundt var innbydende, furuskog med reinmose sitter fortsatt i minnet.

Jeg skriver særlig for å bekrefte at vi fortsatt er bestemte på å gjennomføre prosjektet, i det minste deler av det. Det første som skjer på denne fronten er en ny synfaring i forbindelse med at vi samler barn, svigerbarn og barnebarn til en noe kunstig, men sikkert hyggelig 130-årsfeiring for Jorunn og meg på hyttegrenda Nystølen (husker jeg nå navnet rett?) mellom Hallingdal (Nesbyen) og Numedalen. I for- og/eller etterkant av dette håper jeg å kunne registrere en mer normal vannstand øverst i Numedalen. Jeg vil også se nærmere på hvordan vi kan komme ned til Pålsbufjorden på skikkelig vis. Jeg bør sikkert også inspisere flere steder for sjøsetting og oppdraging av båten. Om jeg deretter får gaffelen til storseilet i båten i orden, får tilpasset den smale båten til den breie hengeren, får med meg litt rullende treverk og en god båtshake, samt sjekket at 2,5 HK – Yamahamotoren fungerer, ja da er vi klare for en tur sist i juli eller tidlig i august.

Hvor primitivt vi skal ordne overnattingene får vi bli enige om her i huset. På dette feltet, som de fleste – bortsett fra seiling, er Jorunn betydelig mer sporty enn jeg.

Jeg hører gjerne fra dere, ikke minst i forhold til vannstand og eventuelle markeringer for Tunhovdfjordens Venner. Selv har jeg ingenting imot om hele utflukten vår går stille for seg, men skulle foreningen ønske blest om sin viktige sak, er jeg med på det.

Mvh

Erik Torp Nilssen

Leave a Reply